Αιθέριο Έλαιο Δενδρολίβανου

(Rosmarinus οfficinalis L.)

 

 

Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου χρησιμοποιείται στην παρασκευή καλλυντικών, λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων για το δέρμα και τα μαλλιά, αλλά και στην αρωματοθεραπεία για την βελτίωση της πνευματικής μας υγείας, την ανακούφηση από μυικούς πόνους και τις κράμπες.

 

Όπως όλα τα αιθέρια έλαια έτσι και το δενδρολίβανο πρέπει να είναι πάντα διαλυμένο. Αν ρίξουμε μερικές σταγόνες στο μπάνιο ή βάλουμε 1-2 σταγόνες στο σφουγγάρι θα μας τονώσει, θα μας ξεκουράσει και θα μας ανακουφίσει από μυικούς πόνους. Για τα μαλλιά μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν για καλύτερο καθαρισμό ή να το διαλύσετε σε λάδι, ιδιαίτερα δαφνέλαιο, και να το χρησιμοποιήσετε σαν μάσκα. Για πόνους στους μύς, τα κόκκαλα και τις αρθρώσεις μπορείτε να διαλύσετε 30 σταγόνες αιθερίου ελαίου σε 100ml λάδι βάσης όπως αμυγδαλέλαιο και να κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ. Τέλος σε μία κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια λίγες σταγόνες αιθερίου ελαίου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και μας δίνουν πνευματική διάυγεια.

 

Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται απο επιληπτικούς, εγκύους και ανθρώπους με υπέρταση.

Η Aromafarms είναι πιστοποιημένη απο τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

  • Black Google Places Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

© 2015 by Aromafarms LP .