Καλεντουλέλαιο

 

Η καλέντουλα είναι ένα μονοετές φυτό με πορτοκαλί ή κίτρινα άνθη, είναι διαδεδομένο στη χώρα μας και ιστορικά χρησιμοποιούταν στην αρχαία Ελλάδα, την  Ρώμη, την Ινδία και την Μέση Ανατολή σαν φαρμακευτικό φυτό αλλά και για την κατασκευή βαφών και καλλυντικών. Το όνομα της προέρχεται απο το λατινικό calends γιατί πίστευαν οτι ανθίζει την πρώτη μέρα του μήνα.

 

Παραδοσιακές Ιδιότητες

 

Το λάδι της καλέντουλας περιέχει πολλά καροτενοειδή που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το δέρμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καλλυντικά αλλά και για μασάζ.

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται κυρίως για ήπιες δερματικες παθήσεις όπως εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων, δερματιτιδες, εκδορές και μώλωπες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ενάντια στους ερεθισμούς του δέρματος όταν υπάρχει έντονη αλλαγή της θερμοκρασίας και έιναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Aromafarms is certified by the DIO Organic Products Control and Certification Organization

  • Black Google Places Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

© 2015 by Aromafarms LP .